Sports Current Affairs

Sports Current Affairs- January 01, 2022

Please follow and like us:

Sports Current Affairs- January 01, 2022

Sports Current Affairs plays an important role in the preparation of students participating in the various competitive exams.

1- Who is International Olympic Committee (IOC) president?

Ans- Thomas Bach.

2- Where will Olympic Winter Games be held?

Ans- It will be held in Beijing 2022.

3- Who lauded the India cricket team for winning the Under-19 Asia Cup title in Dubai on Friday?

Ans- BCCI president Sourav Ganguly, and secretary Jay Shah.

4-India clinched the U19 Asia Cup trophy for how many times out of nine editions.

Ans- The eighth time

5- Who said that the Asia Cup tournament has been an ideal preparation ahead of the ICC U19 World Cup in West Indies next month?

Ans- BCCI secretary Jay Shah

Sports Current Affairs

6- Which cricketer was discharged recently from the hospital in New Delhi after testing negative for the new variant of COVID-19, Omicron?

Ans- The 49-year-old former India captain and BCCI president Sourav Ganguly.

7- Who defeated defending champions Bengal Warriors 44-30 in the Pro Kabaddi League match, held in Bengaluru on Friday?

Ans- Patna Pirates

8- Who dismissed the rumours of a rift between Virat Kohli and Rohit Sharma?

Ans- Chetan Sharma, India’s chief selector.

9- Who will lead West Indies team in limited-overs series against Ireland, England?

Ans- Kieron Pollard

10-The ODI series between West Indies and Ireland will be a part of which Super League?

Ans- The ICC Men’s Cricket World Cup

Sports Current Affairs

11-CWI stands for?

Ans- Cricket West Indies

12- Who admitted that the decision to replace Kohli as the captain of the ODI team was taken by his panel?

Ans- The 55-year old Chetan Sharma, India’s chief selector.

13-The BCCI on Friday named whom as the skipper of the 18-member side of the India squad for three-match ODI series against South Africa?

Ans-KL Rahul. The newly-appointed skipper Rohit Sharma is unavailable due to injury.

14- Who suffered a hamstring injury during a practice session ahead of India’s departure for South Africa and was rested for the Test series?

Ans- The 34-year old Rohit Sharma.

15- Who has been recalled to the Indian side for the three-match ODI series against South Africa?

Ans- The veteran off-spinner R Ashwin, who played an ODI in 2017 lastly.

Sports Current Affairs

16- Who has been rested for the three-match ODI series against South Africa as a part of workload management?

Ans- Pacer Mohammed Shami.

17- Name the all-rounders who were unavailable for the three-match ODI series against South Africa selection due to injuries?

Ans- Ravindra Jadeja and Axar Patel

18- Who is currently the vice-captain of the Test team in South Africa and who will be his deputy?

Ans- KL Rahul will lead the ODI team in absence of Rohit Sharma while pacer Jasprit Bumrah will be his deputy.

19- Who did well in the recently-concluded Vijay Hazare Trophy 2021, and hence picked for their maiden overseas assignment against South Africa?

Ans- Ruturaj Gaikwad and Venkatesh Iyer

20- Name the India squad picked for three-match ODI series against South Africa?

Ans- KL Rahul (Capt), Shikhar Dhawan, Ruturaj Gaikwad, Virat Kohli, Surya Kumar Yadav, Rishabh Pant (wk), Ishan Kishan (wk), Y Chahal, Shreyas Iyer, Venkatesh Iyer, R Ashwin, W Sundar, J Bumrah (VC), Bhuvneshwar Kumar, Prasidh Krishna, Shardul Thakur, Deepak Chahar, Mohd. Siraj

================================================================

Facebook Comments Box
Please follow and like us: